Boendestöd Bild Handla

Boendestöd

En enklare vardag enligt dina egna förutsättningar

Boendestöd är ett stöd som personer med psykiska eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar kan få via Socialtjänstlagen (SoL). Stödet utförs i ditt hem av personal som hjälper dig med vardagssysslor. Vilken typ av stöd du får beror på det behov du har som individ samt önskemål och förutsättningar. 
En biståndshandläggare på din kommun är den som avgör om du har rätt till boendestöd.

Att leva med en funktionsnedsättning är inte alltid lätt och då kan det vara skönt med en boendestödjare som kan underlätta din vardag. Vi på Axla Omsorg jobbar för att finnas där för dig och för att göra ditt liv enklare.

Våra boendestödjare kan hjälpa dig i hemmet med planering av hushållsaktiviteter och ekonomi för att skapa en bättre struktur i vardagen. Du kan också få stöd när det gäller kontakt med myndigheter, sjukvård, social träning, diverse aktiviteter och inköp.

Med anpassning efter dina önskemål och behov skräddarsys ett boendestöd som passar just dig. Du får en boendestödjare som du kan kontakta när du vill ha stöd. Självklart ska ni också fungera ihop personlighetsmässigt så att en trygg och långvarig relation kan byggas. Vi hittar rätt person för dig, för det är du som står i fokus.